MazdaCX5Freeroad

Mijn eerste Japanner: een Mazda CX-5

Mijn auto was een weekje uit logeren en dus moest ik op zoek naar een vervanger. Dat werd een Mazda CX-5. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik geen enkel beeld had bij het merk Mazda en dus erg benieuwd was naar wat mij te wachten stond.Ik haalde de auto op bij Freeroad in Almere waar een splinternieuwe Mazda voor me klaar stond.

FreeroadAlmere

Hoe zou mijn eerste keer met een Japanner bevallen?

Na een korte uitleg over alle functies, kreeg ik de sleutel in handen. Het schakelen was weer even wennen, maar deze Mazda schakelt heel erg licht en snel en heeft zes versnellingen. Qua opties doet de Mazda niet onder voor menig auto van Duitse makelij: airco, lederen stoelen, stuurwiel bediening, elektrische portiervergrendeling, telefoon, navigatie, achteruitrijdcamera en ook qua ruimte is hij groot genoeg om een gezin met drie kinderen onder de zes jaar te vervoeren.

MazdaCX5Interieur

Wat opvalt is dat de auto heel erg soepel rijdt en toch snel is. En hij ziet er goed uit. Menig persoon draaide zijn hoofd om terwijl ik langsreed, nu weet ik niet of dat door de auto zelf kwam of door de stickers van Freeroad op de auto. Maar zeg nou zelf, dit ziet er toch luxe uit?

MazdaCX5Freeroad

Kortom, als je een mooie, grote en duurzame auto zoekt is een Mazda CX-5 een prima keuze. Het is natuurlijk geen Duitse SUV, maar daar is de prijs ook niet naar, en naar horen zeggen is de Mazda qua onderhoud een veilige keuze, ze mankeren zelden iets.

Founder of MyLuxuryFind, getrouwd met MP en moeder van drie dochters, woonachtig in 't Gooi en geïnteresseerd in mode, reizen, auto's en wonen.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer