Luie luxe aan het strand: Hotel Excelsior in Pesaro

Een van de hidden gems van MyLuxuryFind is Hotel Excelsior in Pesaro. Pesaro is een middelgrote stad aan de Italiaanse kust in de Marken. Het ligt tussen Ancona en Bologna en is daarom ook makkelijk bereikbaar per vliegtuig. Hotel Excelsior heeft alles te bieden voor een heerlijke luxe strandvakantie. Het hotel ligt letterlijk op het strand en is daar helemaal op ingericht. Je kunt er ontbijten, lunchen in de bistro op het strand en dineren in het restaurant. Ook kun je een parasol met strandbedden huren. Natuurlijk zijn er genoeg uitstapjes te maken naar nabijgelegen kustplaatsen voor de nodige culturele behoeften, zoals Fano en Rimini.

Een paar details die dit adres tot een echte Luxury Find maken:

  • de kamers zijn groot en modern ingericht
  • het ontbijt is overdadig, werkelijk alles is beschikbaar
  • het personeel is zeer (kind)vriendelijk en betrokken bij de gasten
  • op het strand bevinden zich twee whirlpools alleen voor volwassenen

het houten pad over het strand wordt met sproeiers nat gehouden, geen hete voeten!

  • als je aankomt bij je parasol worden je bedden met verse handdoeken opgedekt en krijg je direct flesjes koud water
  • op de strandparasol zit een belletje waarmee je de bediening kunt oproepen voor bijvoorbeeld een latte machiato of een aperol spritz
  • iedere dag schone badhanddoeken, in de hotelkamer en op het strand
  • het hotel heeft een zeer grote spa met binnenzwembad en biedt diverse schoonheidsbehandelingen

Hoe kom je er?
Vliegen kan vanaf Amsterdam naar Bologna met KLM of vanaf Dusseldorf naar Ancona met Ryanair. Vanaf beide vliegvelden is het nog 1 tot 1,5 uur rijden met de auto. Je kunt een auto huren op het vliegveld of je laten oppikken door de taxiservice van het hotel. In de parkeergarage onder het hotel kun je je auto kwijt, maar je kunt hem ook gratis door het hotelpersoneel op de parkeerplaats voor het hotel laten parkeren. Je laat dan je sleutel achter bij de receptie.

Welke kamer kies je?
Alle kamers zijn goed, echter vraag bij boeking of je kamer geheel aan de strandzijde ligt en probeer op een zo hoog mogelijke verdieping te komen voor het beste uitzicht.

Reis je met kinderen neem dan de Superior Suite op de 7e verdieping of twee Suites met connecting doors op de 6e verdieping.

Waar eet en drink je?
In het hotel kun je prima eten en drinken, voornamelijk vis. Bistro’ aan het strand is perfect voor een strandlunch, de kaart is uitgebreid en heeft ook voor kinderen genoeg te bieden. ’s Avonds kun je terecht bij ’59 restaurant wat ook bij het hotel hoort. Het restaurant heeft een erg goede wijnkaart. Champagne Bollinger was onze favoriet.

Wil je je wat meer onder de locals begeven, zijn er tal van restaurants in Pesaro op loopafstand van het hotel. Aan te raden zijn zeker L’Angolo di Mario voor een zondagmiddaglunch of het wat chiquere Nostrano. Bij Rosa Tigella haal je heerlijke broodjes als je een keer onder je parasol wilt lunchen.

Waar vind ik het hotel?
Op de website lees je alles over Hotel Excelsior Pesaro!

 

 

Founder of MyLuxuryFind, getrouwd met MP en moeder van drie dochters, woonachtig in 't Gooi en geïnteresseerd in mode, reizen, auto's en wonen.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer