Les Parfums Louis Vuitton: zeven momenten, zeven geuren

Louis Vuitton lanceerde op 1 september de nieuwe parfumlijn Les Parfums Louis Vuitton. Na 90 jaar heeft het modehuis eindelijk weer een geur voor in de handtas. De lancering viel samen met heropening van de Louis Vuitton boetiek in de Bijenkorf Amsterdam. MyLuxuryFind was erbij en vroeg een van de speciaal voor dit event getrainde adviseurs naar de achtergrond.

Waarom een parfumlijn voor Louis Vuitton?
“Het is alweer zeventig jaar geleden dat Louis Vuitton parfum in de collectie had. Vier jaar geleden werd Jacques Cavallier Belletrud aangesteld als meester parfumeur om een geheel nieuwe lijn te ontwikkelen. Cavalier kreeg de vrije hand om op zoek te gaan naar geuren die passen bij het merk en onze clientele.”

Ik zie zeven verschillende parfums, waarom gelijk zeven?

“De filosofie van Cavallier is dat mensen door de dag heen verschillende momenten en emoties beleven.

Die heeft hij proberen te vertalen in een line-up van zeven parfums. Hij is de hele wereld rondgereisd voor inspiratie en heeft uiteindelijk in Grasse (FR) de parfums samengesteld. Hier deed hij vier jaar over.”

Kun je iets vertellen over de zeven geuren? 
“De geuren gaan van licht naar zwaar en zijn gemaakt met de meest mooie ingrediënten.”
Wij zetten ze alle zeven voor je op een rij”

Rose des Vent is een frisse bries, subtiel en zacht als een meiroosje
Turbulences is mysterieus en woest en donker zoals een onbekende verre bestemmingen met de tuberose als centrale speler.
Dans la peau is een vakantieliefde, een poederige muskusgeur
Apogée gaat terug naar de schoonheid van de natuur met onschuldige meiklokjes
Bij Contre moi ontmoeten twee reizigers elkaar, zoete vanille zoekt frisheid
Matière Noir is donker met hout en patchouli
Mille Feux is stralend als de zon op zomerfruit gecombineerd met luxeleer

Een van de laatste trends is het mengen van verschillende parfums. Zijn er mooie combinaties te maken?
“Op dit moment hebben we ons puur gericht op de zeven parfums met ieder hun eigen identiteit. Als ik een combinatie zou moeten maken, zou dat de Rose de Vent met de Matière Noir zijn. Andere combinaties moeten nog uitgeprobeerd worden, maar het staat u natuurlijk vrij hier zelf mee aan de slag te gaan”.

“We hebben een speciaal plateau waarop de zeven parfums in kleinere flesjes worden aangeboden wat uitermate geschikt is voor het zelf mengen van de verschillende parfums”.

Laatste vraag, het parfum is nu 1 dag wereldwijd te koop. Is er al een favoriet?
“Die is er zeker, voor zover je dat na 1 dag kunt zeggen, dat is Matière Noir.”

En om eerlijk te zijn, is dat ook onze favoriet. Wil je zelf de nieuwe parfums ervaren dan kan dat, zij zijn exclusief in de Louis Vuitton boetiek in de Bijenkorf Amsterdam te koop.

 

 

Founder of MyLuxuryFind, getrouwd met MP en moeder van drie dochters, woonachtig in 't Gooi en geïnteresseerd in mode, reizen, auto's en wonen.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer