It’s getting colder outside: Woolrich vs. Lempelius

Het wordt weer kouder buiten en dus gaat iedereen weer op zoek naar een winterjas. Vorig jaar werkte ik nog fulltime, dus thuis voor de deur de auto in en op kantoor eruit in de verwarmde parkeergarage, geen noodzaak voor een lekker warme jas. Nu ren ik door het dorp met drie kinderen, sta ik langs de hockeyvelden en loop ik met de aannemer wekelijks rond op het bouwterrein. Al snel kwam ik tot de conclusie dat mijn wollen parka niet langer volstond.

Ik wilde een lekker warme jas, maar wel stijlvol, en ook praktisch. Al snel kwam ik uit bij jassen van het merk Woolrich. Nu had ik al een donkerblauwe korte Woolrich en dus wilde ik graag een donkergroene. Ik bracht een bezoekje aan Pauw in Laren en paste verschillende modellen, bij geen een model had ik de wauw factor, niet geheel onbelangrijk bij een jas van gemiddeld 800 euro!

Na wat research op Instagram kwam ik terecht bij het merk Lempelius. Vrij nieuw, van oorsprong Duits en met als missie “Clean, cool and absolutely unpretentious”. De jassen zijn net iets anders dan de Woolrich jassen en van hele mooie materialen gemaakt. Het merk wordt verkocht door Buise in Amsterdam. Daar paste ik een aantal modellen en viel voor een “flesgroene” met dons gevoerde parka. Qua prijzen ligt Lempelius op hetzelfde niveau als Woolrich, maar dan heb je wel een uniekere jas. Kies je voor Woolrich, dan weet je zeker dat je over drie jaar nog steeds een hele mooie jas hebt. En Buise is absoluut een bezoekje waard, maar daarover later meer.

 

Founder of MyLuxuryFind, getrouwd met MP en moeder van drie dochters, woonachtig in 't Gooi en geïnteresseerd in mode, reizen, auto's en wonen.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer