Enes Antwerpen: shoppen, borrelen en slapen onder 1 dak

Elk half jaar bezoek ik Antwerpen. Fijn om daar even de ‘broodnodige items’ te scoren om mijn garderobe mee aan te vullen. Eén van de adressen waar ik eigenlijk altijd mijn slag kan slaan, is Enes.

Onlangs verhuisden ze naar de veelzijdige Volksstraat (nr. 58). Deze verhuizing ging gepaard met een ware metamorfose. Van een multibrandstore naar een totaalconcept. Een prachtig monumentaal herenhuis waarin een winkel, een bar en gastenkamers gevestigd zijn.

Gert Voorjans was verantwoordelijk voor deze bijzondere renovatie en het complete interieur. Opvallend is dat de winkel voorzien is van een bar. “Een bewuste keuze, mannen moeten het hier ook naar hun zin hebben” aldus Muriel Van Nieuwenhove (eigenaresse/founder). De trappen werden voorzien van ‘restjes’ tapijt, recycling pur sang met een heel geinig eindresultaat. Zo ook werd op het dak een kajuit van een binnenschip geplaatst welke gebruikt kan worden als gastenverblijf.

Het assortiment is inmiddels uitgebreid met lifestyleproducten en interieuraccessoires welke staan uitgestald in een authentieke Cubexkeuken. Al met al een adres wat de moeite van het bezoeken zeer zeker waard is. Ben je ook nog eens gek op merken als Paul & Joe, Amator, Seafarer, J Brand, Iro, Baum und Pferdgarten, Current Elliott, CarvenBy Malene Birger en Dodo Bar Or, dan zou ik zeggen parkeer je lief aan de bar en neem de tijd voor deze geweldige winkel!

Foto credits: www.enes.be

Founder of MyLuxuryFind, getrouwd met MP en moeder van drie dochters, woonachtig in 't Gooi en geïnteresseerd in mode, reizen, auto's en wonen.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer