David Mallet: verscholen adresje in Parijs

Tout chique gaat bij David Mallet naar de kapper. En ik wil weten waarom. Door mijn fascinatie voor mooie interieurs wil ik testen of mijn zintuigen hier extra worden geprikkeld. Wat je moet weten is dat ik ongeduldig ben aangelegd, dus naar de kapper gaan (tegenwoordig helaas maandelijkse uitje) is niet mijn favoriete bezigheid. Maar hier schijnt alles te kloppen en dat wil ik meemaken. Weken van te voren reserveren was mij geadviseerd. Dus gedaan.

Achter een krakkemikkige blauwe deur moet het zijn, op de tweede etage. Ik bel aan. De deur wordt automatisch geopend en er ontglipt mij een zucht. Wauw, wat een entree. Een receptie zoals je die in een hotel verwacht. Achter het bureau zit een vriendelijke man die mij verwelkomd, met het grootste afrokapsel dat ik ooit live gezien heb. Mijn jas wordt aangenomen maar ik ben ontregeld en kijk alleen maar om mij heen. Achter mij maakt een chique Parisienne op leeftijd haar entree. Duidelijk een vaste klant, want na tal van ‘air kisses’ vraagt ze om een espresso en loopt door. Een blonde hipster die in de lobby van Costes niet zou mistaan zit druk op haar iPhone swipend in de hoek.  Als een toerist begin ik foto’s te maken van het adembenemende interieur. Gelukkig schijnen meer klanten dit te doen.

Het is een typisch Parijs statig pand zoals je in je fantasieën bedenkt dat het zal zijn. Statige hoge plafonds met ornamenten. bladgoud facetranden. De muren in subtiel lichtgrijs geverfd en een krakende karakteristieke parketvloer. In de gauwigheid tel ik al snel 18 kappersstoelen. Maar dan wel stoelen met smaak. Vintage witte Tulip kuipjes geplaatst voor een drie meter hoge spiegel. Ieder met een Louis XI voetstoeltje, rechtstreeks uit een chique antiquariaat. Hier mag ik mijn voeten op laten rusten.  Alles hier is op elkaar afgestemd. De mix van vintage en klassiek met een humoristische knipoog. De grote salon waar slechts één stoel staat is gereserveerd voor de vriendelijke Australiër Mallet himself. De ruimte wordt ondanks dit alles gedomineerd door een grote opgezette struisvogel.

Terug naar de hoofdzaak. Na een uitgebreid kleuradvies wordt alles gereed gemaakt. Drankje, tijdschriftje. Aan niks zal het ontbreken. Na 30 minuten wachten wordt er gespoeld in een aparte “spoelruimte”. Spoelen gebeurt hier met een uitgebreide hoofdmassage waardoor ik vergeet dat ik altijd hoofdpijn krijg van wasbakken. Vervolgens mag ik naar een andere ‘blow dry’ salon. Elk vertrek heeft zo zijn eigen functie. Een vriendelijk meisje weet precies wat mijn haar nodig heeft en creëert een coupe waarvan ik zin krijg om uit te gaan vanavond. David komt nog vriendelijk langs om kennis te maken. Niks ontgaat hem in zijn zaak. Ik voel mij speciaal en vergeet mijn ongeduld.

Een fantastische ervaring die ik iedereen kan aanraden. Begin te twijfelen of ik niet elke maand op en neer moet naar Parijs voor de kapper. Maar als ik dan mag aanschuiven bij het afro kapsel om af te rekenen kom ik tot de conclusie dat de kapper bij mij in de buurt toch ook best oké is. Volgende keer doe ik daar mijn ogen dicht en denk terug aan deze bijzondere ervaring. Kijken of ik dan mijn geduld wel kan opbrengen. Zodat ik ook dan met droog haar naar buiten kan stappen. (In plaats van nat en gehaast).

img_1298

Anne-Claire Winkelhagen heeft ruim 10 jaar haar eigen bedrijf Clairz Interior Design. Voor haar werk is ze vaak op zoek naar inspiratie op design vlak en reist dus veel. Na vele jaren in Amsterdam te hebben gewoond en gewerkt, heeft ze onlangs alles in Blaricum gehuisvest. Ze is moeder van een meisje van 4 jaar.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer